5 Simple Techniques For barbie nose burun estetiği nasıl yapılır
5 Simple Techniques For barbie nose burun estetiği nasıl yapılır
Blog Article
Burun estetiği, ciddi bir cerrahi işlemdir. Burun estetiği öncesi ve sonrasında belirli dikkat edilmesi gereken konular vardır. Bu konular, operasyon sonrasında herhangi bir olumsuzluk yaşamanıza da engeller.
Ağızdan Nefes Alma: Ameliyat sonrası burun tıkalı olabilir. Bu nedenle ağızdan nefes almaktan kaçının.
Burun estetiği için alt sınırlar erkeklerde 18, kızlarda 16 yaştır. Bu yaşlar kemik gelişiminin tamamlandığı yaşlar olarak kabul edilir. Bu ameliyatı olmak için ise üst yaş sınırı yoktur, önemli olan genel sağlık durumunun bu ameliyat elverecek şekilde sorunsuz olmasıdır.
Burun estetiği ameliyatında burun kemikleri kırılmaz. Kemikler çeşitli aletlerle kontrollü olarak kesilir ve/veya törpülenir. Bu işlem için en sık cerrahi aletler kullanılır. Bunlara ek olarak mikromotor ve ultrasonik kemik şekillendirme cihazı olan Piezotome gibi cihazlar da kullanılmaktadır.
Alkol ve Sigara: Alkol tüketimi ve sigara içmek iyileşme sürecinizi yavaşlatabilir ve enfeksiyon riskinizi artworkırabilir. Bu nedenle bu maddelerden uzak durmalısınız.
Burun operasyonu sonrasında 6 ila 7 saat sonrasında hastalar taburcu edilmektedir. Burun estetiği olan hastaların beslenmesine son derece dikkat etmesi, sigara içmemesi, burnunu darbelere karşı koruması gibi önlemler alınması gerekmektedir.
Hacim ya da şekil vermez. Burun delikleri arasındaki deri boyunca uzanan ve burnu aşağı çeken kasları fazlaca aktif olan hastalarda, bu kaslara botulinum toksin uygulaması, burun ucunun aşağı çekilmesini hafifletilebilir.
Bazı işlemlerde kemik kırmaksızın burun estetiği (No osteotomy rhinoplasty) yapılabilen işlemlerde morluk yaşanmayacaktır.
Burun estetiği yaptırmak isteyen bir kişi önce sağlık taramasından geçirilir. Ameliyat öncesi doktor ile yapılan görüşmelerde hasta doktora nasıl bir burun istediğini ve beklentilerini anlatır.
İlk gece boyunca düzenli aralıklarla buz uygulaması yapılmalıdır. Bu hem ödemi azaltmaya hem de morarmaları hafifletmeye gardenımcı olur.
Şüphesiz ki, hem burun estetiği rinoplasti ışık doğal hem estetik hem de rahat nefes alan bir burun ortaya çıkarmak bu ameliyatın temel objektif başarı kriteridir. Öte yandan bir de sübjektif başarı kriteri vardır. Bu başarı kriteri ise hastanın mutluluğudur.
Tam iyileşme süreci, ameliyattan ameliyata göre değişse de genel olarak toplam twelve ayı bulmaktadır. İyileşme sürecini ameliyatın hangi teknikler baz alınarak yapılmış olması belirler.
Ancak genellikle bir sene içerisinde şişliğin büyük bir kısmı kaybolacaktır. Bu sebeple ikinci bir operasyonun gerekli olduğu durumlarda bile en az bir sene beklemek tavsiye edilir.
Rinoplasti fiziksel ve ruhsal olgunluğa erişmiş, burun yapısı ve dokuları gelişimini tamamlamış hastalara yapılabilir.